Hillasuon Pellavanuttu "Pella"

Pella on minun kennelin kantanarttu josta tämä minun kasvatustyö on lähtenyt liikkeelle. Pella oli ulkomuodollisesti minun silmään täys kymppi,mutta luonteessa oli sanomista. Ihmisille oli aina ystävällinen ja miellyttämisen haluinen. Toisten koirien varsinkin narttujen kanssa ei oikein tullut toimeen.

Pella yllätti minut näyttelyhommista tietämättömän valioitumalla aika nopeasi.Rovaniemellä lappalaiskoirien talvipäivillä 2005 Pella yllätti täysin ollen PN 1 ja saaden sertin ja olleen vielä VSP. Se oli kyllä yksi merkittävämpiä saavutuksia. Ja upeimpia elämyksiä.Kesti jonkun päivää ennen kun edes ymmärsin koko homman 🙂

Pella oli aina helppo astuttaa kun oli niin "urosten" perään🙂 Synnytykset sujui helposti. Pella teki minulle kolme pentuetta. Viimeiseen pentueeseen syntyi vain yksi narttu.

Varmaankin siittä syystä, että Pellalle tuli molemmin puoleinen nivustyrä n.neljännellä tiineys viikolla jotka jouduttiin operoimaan.

Pella menehtyi 5 vuotiaana jääden auton alle 

K.Pipsa siirtyi ajasta iäisyyteen 30.7.

Pipsalla oli paise selässä joka  ei ottanut parantuakseen useista hoidoista huolimatta. Ja se aukesi aika ajoin.Tänä kesänä Pipsan liikuminen meni hitaaksi ja huomasi , että sillä ei ollut hyvä olla.

Joten tein sen raskaan päätöksen Pipsaa ajatellen ja Pipsa pääsi paimentamaan poroja pilven päälle <3

Pipsa olisi täyttänyt 11v. syyskuussa.

Pipsa oli luonteeltaan todella kiltti,luja hermoinen eikä pienistä hötkyillyt.Ei tehnyt ikinä pahaa kellekkään ja antoi muiden koirien kuin ihmistenkin tulla ruokakupilleen.

Näyttelyistä Pipsa ei koskaan nauttinut, mutta tuli sen kanssa niissä käytyä jonkun verran. Omassa silmissäni Pipsa oli valio koira niin ulkoisesti kuin luonteensakin puolesta.

Pipsa osasi olla melkoinen jäärä välillä ja oli nuorempana todella riistaviettinen. Varsinkin hirvet oli sen suosikit.Talvella kerran meni hankia pitkin hirvien jälessä reilun 10km kun isäntä sen sitten moottorikelkalla sai kiinni.

Pipsa on tehnyt  4 pentuetta. K,J,H ja L pentueet.

Pipsa oli helppo astutettava. Se tiesi aina kun juoksujen aikaan lähdettiin jonnekin ajaan , että mistä oli kyse. Pipsa seiso kuin sahapukki uroksen edessä ja antoi hyvin astua.

Synnytykset se on hoitanut aina itse(minun valvovien silmien alla).

Ei ole tykännyt , että pentuihin kauheasti kosketaan heti. Pennut se on hoitanut upeasti aina.

Pentuihin se on periyttänyt ulkonäköään,vankkaa luustoaan sekä turkinlaatua ja toivottavasti hyvää luonnettaan.

Pipsa jätti suuren aukon meidän laumaan <3